Konstruktion af AirmenDK     Om AirmenDK * Kilder * Konstruktion * FAF Resume * Tab af liv foreløbig udgave   15 NOV 2021

  13 DEC 2015: Den 9. december 2015 lagde Finn Rasmussen fra &RASMUSSEN AirmenDK over på en ny platform med en database i MySQL og hjemmesiden redigeret i Microsoft Expression Web 4 på en Apache-server. Nyeste udgave af Internet Explorer. Ny meget fin søgeformular ud fra mine ønsker og hans ekspertise! Klikbare kort og Tabeller med lister samt alle links virker som hidtil. 31 MAR 2019. AirmenDK kører fint med Windows 10 og Internet Explorer 11, nu afløst af Edge.
AirmenDK fyldte 26 OKT 2021 omkring 2GB med 11,354 filer.

23 SEP 2011: Der var lang vej fra ideen om en hjemmeside og til nuværende trin! Finn Rasmussen fra &RASMUSSEN, som er vært for www.airmen.dk, gav fin teknisk bistand og hjælp til at komme i gang. Uden ham var der intet sket!

Med en database kan man nemt skifte mellem detalje og overblik. Man kan se en hel besætning på et fly, selv om de er på forskellige kirkegårde, og man kan se alle på samme kirkegård. Det er nemt at tilføje flere søgekriterier, så der blev 12, der frit kan blandes! Hertil kommer klikbare kort med kirkegårde, USAAF-flyvere og flystyrt!

Teknisk er databasen i Access 2003 og hjemmesiden i FrontPage 2002, Internet Explorer 7, skærm 1024 x 768, udskrift liggende.
Lancaster-knappen er fra dette foto fra Flightline UK og flagene til at angive sprog er fra Hotel Randers.

Anders Bjørnvad godkendte min plan og nævnte Søren C. Flensted, Airwar over Denmark - (AOD). Søren C. Flensted accepterede min plan, og så var det muligt
at komme videre!
Dog har han i september 2011 blokeret for adgang fra www.airmen.dk! Besøgende på min hjemmeside må derfor søge hans side via Google!
Typisk fører henvendelse til en, der ved noget om flyvere, til mindst et par forslag om andre personer, der kan have nyttige oplysninger. Se Arne Mosgaard og Kilder.
Ole Rønnest gav præcise positioner for fly styrtet ned ved Aalborg og lov til at citere "Den dømte eskadrille". Frank Weber sendte "Vestallierede Luftangreb" i 2 bind!
Ove Hermansen oversatte et digt fra Runnymede Memorial og Aage Hill-Madsen har oversatte tekst om Wasik, der blev hjulpet til Sverige. Kirsten Klitgård (KK) har fra
18. november 2008 oversat en række tekster og hun har utrætteligt læst korrektur på mine tekster på engelsk, så læserne kan koncentrere sig om indholdet.

Hvis intet andet er angivet, har jeg taget fotos rundt i landet. Heldigvis har Hans Andersen via M.F. Jørgensen og Carsten Jørgensen stillet sin store samling af fotos af mindesmærker til rådighed for airmen.dk. Dog havde han ikke været på Bornholm, men Birger Bendtsen fra Pedersker sendte fotos derfra. Knud Riis har leveret fotos
fra Esbjerg og 10 andre kirkegårde! Mogens Jeppesen havde fine fotos fra Aabenraa. Jørgen Toft sendte fra Stenbjerg, og fra øer kom dette: Else Hjort Nielsen sendte
fotos fra Drejø og Skarø, Ebbe Bork fra Avernakø, Helene Hennings fra Anholt, Ib Walbum fra Omø, Eli V. Nielsen fra Sejerø og Solvejg Lei fra Aarø.
12. august 2008 blev samlingen af fotos af gravsten komplet! Peter Forrester sendte fotos fra Stadil. Listen over fotografer er kort nok til at kunne bringes her.

I dagene 5.-9. maj 2008 var jeg til afsløring af monumenter for flyene WEL BK368 og LAN ND675 inden jeg tog rundt på Sjælland og Lolland-Falster med kamera.
Det var en fornøjelse af besøge Anders Bjørnvad og senere Helge W. Gram, der på meget forskellig vis begge har skrevet om allierede flyvere i Danmark.
Fra hver af dem fik jeg en håndfuld bøger og andet til arbejdet med www.airmen.dk! Desværre døde Helge W. Gram i november 2009 og Anders Bjørnvad i juli 2011.

Efter mange år med www.airmen.dk er det åbenbart, at arbejdet bliver livslangt! Der er altid mere at gøre!
Du er velkommen til at udbrede kendskabet til AirmenDK  https://www.airmen.dk  Du vil måske også kunne hjælpe med at forbedre indholdet på flere måder!

Kontakt gerne Anders Baadsgaard Straarup  straarup@linksbuketten.dk  tlf. 29 25 32 85 /
Karetmagervej 25, 8920 Randers NV        Se Linksbuketten.