Bill og Phyl White   Fotos fra Margaret Balsom 20 AUG 2012            In English     Kvinder        Opdateret: 03 DEC 2021

Sergent William White var
radiotelegrafist og skytte på
Hudson AM523 der styrtede ned ved
Faartoft, hvor et Monument blev rejst
for hele besætningen.

Margaret Balsom og Susan Nicolas
besøgte denne del af Danmark i juni 2012
for at opspore deres onkel, Pilot
S. A. Symons.
 

Se Morbror faldt ved Fårtoft, artikel i Thisted Dagblad den 23. juni 2012.
De fandt mindestenen for ham og de andre besætningsmedlemmer.

Heldigvis var de i stand til at kontakte hustruen til en af dem.
Den 20. august skrev Margaret Balsom:

"Susan og jeg blev taget med ud at spise i sidste uge af Phyl, William Whites hustru. Jeg har vedhæftet
et foto at hende, hvor hun siger "skål" til dig og takker dig for al den omsorg, der blev vist hendes elskede
Bill af dig og det danske folk. Hun er en pragtfuld gammel dame på 94 (ikke 95 før februar 2013!) med en
perfekt hukommelse for 1940'erne.

Her er nogle flere personlige detaljer:
William White   995408  Radiotelegrafist og skytte. Robert og Mary White fik ham den 23.07.1915 i Orrell, Lancashire. Gik i Upholland Grammar School, Orrell,  hvor han
mødte Phyl, så de var barndomskærester. Entusiastisk sportsmand.
 

Jeg har vedhæftet et foto af Bill og Phyl sammen i 1940. De blev gift i februar 1941. Uheldigvis har hun ikke et af ham i uniform.
Phyl husker de polske piloter på Thornaby base som totalt frygtløse. De havde langt hår i modsætning til den britiske militærklipning, og de havde hårnet på om natten!!

Har du nogen oplysninger om Alan Hendy, som Phyl kendte, eller W. Wright, som hun ikke kendte?" (Ikke mere end oplysninger fra CWGC. AS)

Den 22. november 2015 tilføjede Margaret Balsom:
Kære Anders.
Vi mente du ville være interesseret i at Phyllis White (senere Kidger) enke efter William (Bill) White, som blev skudt ned sammen med min onkel Stephen Symons i Hudson AM523 er død næsten 98 år gammel. Hun overlevede Bill med 74 år og 3 dage. Det er lang tid!
Hun var så begejstret for at du viste sådan en interesse for hendes kære mand og resten af besætningen. Jeg er stadig forbløffet over det vidunderlige arbejde du laver for at sikre at minderne lever videre. Venlig hilsen, Margaret Balsom.

Så henledte jeg hendes opmærksomhed på andre Kvinder som havde misted deres kære. Margarets svar:
Kære Anders.
Tak for alle dine fascinerende links. De mænd der bliver mindet via dem er som en stor familie. Ja, Phyllis giftede sig igen nogle år senere.
Hendes nye mand Roger Kidger var også i RAF, og de fik en søn og en datter, Dr Tim Kidger, pensioneret overlæge, og Patricia (Trish) Cann - naturligvis tidligere Kidger.
De vidste intet om deres mors første ægteskab før de blev voksne! Bliv ved med dit gode arbejde.  Venlige hilsener, Margaret.

En del af mit svar: Du kan gå direkte til Manchester I L7399 - visit 2007. - - -.     Og med tilladelse fra Tim og Trish satte jeg detaljerne om dem ind i AirmenDK.