Tak fra jernbanemænd til George L. K. McCallum                         Updated: 11 JUN 2022
 

George L. K. Mccallum har en mindeplade med inskriptionen  I taknemmelig Erindring om R.A.F. fra Jernbanemænd i Esbjerg.

Nu er der en forklaring på mindepladen. Egon Mosgaard sendte denne afskrift fra Esbjerg Avis, Mandag den 21. Juli 1947, side 5 til Arne Mosgaard:

Mindeplade-Afsløring ved Flyvergravene.

I Gaar Eftermiddag foretog Esbjerg Jernbanefolk en Afsløring af en Mindeplade paa en af R. A. F. – Gravene i Gravlunden.

Mindepladen blev anbragt paa George Mc. Callums Grav, idet denne unge R. A. F. – Flyvers Fader var Jernbanemand.
Der var mødt mange Mennesker til Afsløringen, og der var Faner fra Dansk Lokomotivmands-forening, Remisearbejderne og Dansk Jernbaneforbund.                                 

Jernbaneorkesteret spillede Händels “Largo”, hvorefter Stationsforstander Petersen holdt en smuk Tale, hvori han omtalte Royal Air Forces Indsats
under Krigen. Stationsforstanderen udtalte, at de danske Jernbanemænd havde ønsket at sætte R. A. F. et varigt Minde, og man havde tænkt sig
det bedst netop paa denne Maade.

Mr. Mc Callum, der sammen med en lille Broder til den omkomne Flyver, var kommet til Esbjerg, takkede rørt for den smukke Tanke.

Derpaa foretoges Afsløringen af den smukke Mindeplade, og Formanden for dansk-engelsk Forening, Direktør Harald Eriksen og Borgmester
Høyr-Nielsen nedlagde Blomster ved Graven. Borgmesteren takkede paa Kirkegaardsbestyrelsens Vegne for den smukke Mindeplade, og det
samme gjorde den engelske Konsul Ludvig Christensen.

Til Slut spillede Jernbaneorkesteret ”God Save the King”, og mange Mennesker nedlagde derefter Blomster ved Mindepladen.

Esbjerg den 18/02-2013. Egon Mosgaard.

Arne Mosgaard tilføjede:

Hermed beretningen om jernbanemændenes hæder til unge George McCallum i 1947.
Der jo ikke så meget dramatik i den lille artikel - men det er alligevel en god historie.
Den er meget typisk for tiden i 1947.