Tale af Kristian Ahle                                           Updated:  13 MAR 2015

Formand for Kultur og Fritid i Ringkøbing-Skjern Kommune Kristian Ahle holdt denne tale den 12. marts 2015, inden han lagde en krans:

Der skal lyde en stor tak til Gail Michener samt Tarm Kirke og menighedsråd, for initiativet til denne 70 års markering.

Jeg glæder mig over den meget store  opmærksomhed ved denne lejlighed! I særdeleshed, at der er massiv deltagelse fra internationale gæster og pårørende.

Det er nu 75 år siden Danmark blev besat, og ved talrige arrangementer, har vi set tilbage på disse rædselsfulde år i Verdenshistorien. For et par år siden blev filmen Hvidstensgruppen set af et rekordpublikum, hvilket vidner om en enorm interesse for denne epoke i Danmarks – og Verdenshistorien!

Jeg vil i dag udtrykke glæde og beundring over, at luftvåbnet i England, Australien og USA satte livet på spil, for at bidrage til befrielsen af de besatte områder.

Jeg vil i dag – den 12. marts 2015 – markere 70 års dagen for to luftsoldaters død: Donald Morris og Harvey Porter. Jeg vil samtidig glædes over, at det lykkedes 5
ombordværende at overleve.